-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12297 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:7

اگر گناهي بدون قصد و از روي عصبانيّت، از ما سر بزند، حكم آن چيست؟

كفر در لغت به معناي پوشاندن چيزي است و كفران نعمت، يعني پوشاندن نعمت با ترك شكر آن; بر اين اساس، كافر يك معناي نسبي پيدا ميكند و مسلماني كه مطلب حقّي را انكار كند، نسبت به آن مطلب، كافر ميباشد; امّا اگر كافر، مطلق و بدون قرينه به كار رود، منظور كسي است كه خداي متعال و نبوّت انبياي الهي را قبول ندارد.(مفردات راغب، كفر.)

بدين معنا، اهل كتاب كافر نيستند و با كفّار تفاوت دارند، چون كافران كساني هستند كه خدا و نبوّت و شريعت را نپذيرفتهاند، امّا اهل كتاب، خدا و نبوت و شريعت پيامبران خودشان را ميپذيرند; از اين رو، در بسياري احكام، اهل كتاب با كفّار فرق ميكنند و اسلام حقوقي را براي اهل كتاب به سميّت ميشناسد، برخلاف كافران كه اين حقوق را ندارند.

اما در آيه شريف كه اهل كتاب و مشركان را از كفّار برشمرده است، منظور از كافر كسي است كه رسالت حضرت رسول اكرمرا نپذيرفته، نسبت به آن كافر شده است، نه كافر به معناي مطلق! كه اهل كتاب از آنها نيستند و روشن است كه اهل كتاب در كفر و پوشاندن رسالت حضرت رسولبا مشركان هماهنگند; به همين علت، به هر دو، كافر گفته شده است.

منظور از اين كافر، كافر اصطلاحي كه در ذهن شما است نميباشد، بلكه به معناي منكر رسالت حضرت رسولميباشد.(علامه طباطبايي، تفسير الميزان، ج 20، ص 336، جامعه مدرسين قم.)

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.